29 Şubat 2008 Cuma

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "16"

YÖRESEL HAŞAŞLI EKMEĞİMLE KATILMAK İSTEDİM ARKADAŞLAR UMARIM BEĞENİR , AFİYETLE YERSİNİZ ÇAYLAR SEVGİLİ http://papatya68.blogcu.com DAN

=MALZEMELER=
1:Yarım litre ılık süt
2:Yarım litre ılık su
3:Bir küp yaş maya
4:Bir tatlı kaşığı tuz
5:Bir tatlı kaşığı şeker
6:2 , 3 adet haşlanmış ve ezilmiş patates
7:Çekilmiş ve yağlanmış haşhaş
8:Aldığı kadar(ortalama 4,5 bardak)un
=YAPILIŞI=
Mayayı büyükçe bir bardakta şekerle ve ılık suyla kabarmaya bırakalım. Maya kabarınca ortası havuz yapılmış unun üzerine mayayı ve diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edlim.Hamurun üzerinikapatıp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyelim.Daha sonra düz yağlı bir zeminde hamurdan parça alıp hamuru açalım .Üzerine haşaş sürüp ince şeritler halinde kesip sündürerek burkalım. Bu şekilde tepsiyi doldurup fırında poğaça ayaında pişirelim.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: