10 Mart 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "18"

BU HAFTAKİ ETKİNLİĞİ SEVGİLİ ARKADAŞIM http://kadininmutfagi.blogcu.com YAPIYOR ONA KOLAY GELSİN DİYOR YÖRESEL BİR LEZZETİMİZLE KATILMAK İSTİYORUM.KONYA DOĞANHİSAR YÖRESİNE AİT (TOPALAK)

=MALZEMELER=
1:3 SU BARDAĞI UN
2:1 SU BARDAĞI ULGUR
3:1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
4:1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
5: KAFİ MİKTARDA TUZ
6: YOĞURMAK İÇİN SU
7: BİR PARÇA TAVUK GÖĞSÜ
=YAPILIŞI=
TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP SERT BİR HAMUR YOĞURALIM SONRADA MİNİK TOPLAR YAPALIM SONRA DERİN BİR TENCEREDE SOĞAN KAVURUP MİNİK MİNİK DOĞRADIĞIMIZ TAVUK ETİNİDE EKLEYİP ÜZERİNE SU İLAVE EDELİM KAYNAYAN SUYUN İÇİNE TOPALAKLARIDA EKLEYİP PİŞİRELİM BOLCA PUL BİBERLE SERVİS YAPALIM (BU TARİF BENİM ÇOCUKLUĞUMUN EN GÜZEL MENÜSÜYDÜ)BENDE ÇOK ANISI OLDUĞU İÇİN BU TARİFLE KATILMAK İSTEDİM.

Hiç yorum yok: